Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot llarg.
Observacions: No produeixen gaire, abans feia pebrot de lloret gros que acaba en punxa, pebrot llarg que no acaba en punxa, acaba rodonet i també pebrot morro de llebre que és més ample i xato.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot llarg escalivat.
Observacions: No produeixen gaire, abans feia pebrot de lloret gros que acaba en punxa, pebrot llarg que no acaba en punxa, acaba rodonet i també pebrot morro de llebre que és més ample i xato.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot morro de llebre.
Observacions: No produeixen gaire, abans feia pebrot de lloret gros que acaba en punxa, pebrot llarg que no acaba en punxa, acaba rodonet i també pebrot morro de llebre que és més ample i xato.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot morro de llebre escalivat.
Observacions: No produeixen gaire, abans feia pebrot de lloret gros que acaba en punxa, pebrot llarg que no acaba en punxa, acaba rodonet i també pebrot morro de llebre que és més ample i xato.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Argençola ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, de trinxat o verda. Es tallen ben petitetes, amb força patata i es bullen (molt important que sigui a foc ràpid, la cocció ha de ser ràpida, si és lenta no queda bé) i s'escorren ben escorregudes, apretant amb un plat, i després hi fa un sofregit de cansalada ben grassa que cou ben cuiteta i aboca a la col i patata tot aquest oli i cansalada. La col ha d'estar ben amanida.
Observacions: En guarden llavors. Se li talla l'ull central després de les glaçades perquè és quan és més bona. Els agrada molt més aquesta que la col blanca (la cabdellada), però s'ha de saber fer també.
Asparagus acutifolius L. (Asparagàcies)
Argençola ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Observacions: No n'havien recollit mai, ara sí que els coneixen i molta gent els recull, els van començar a recollir quan van venir els castellans. Simplement abans no ho coneixien i no en tenien costum.
Allium sativum L. (Amaril·lidàcies)
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Els alls, les cebes i les patates les fan totes al secà, sempre les han fet al secà i els van molt bé. Ho planten cap al març - primers d'abril, el secret és treballar bé la terra, ben adobada (compost, fem no) amb terra bona i treure l'herba. També els agrada molt molt una entrecavada, a les patates i a tot, més important i tot que l'aigua (al secà)
Allium cepa L. (Amaril·lidàcies)
Argençola ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Els alls, les cebes i les patates les fan totes al secà, sempre les han fet al secà i els van molt bé. Ho planten cap al març - primers d'abril, el secret és treballar bé la terra, ben adobada (compost, fem no) amb terra bona i treure l'herba. També els agrada molt molt una entrecavada, a les patates i a tot, més important i tot que l'aigua (al secà)
Allium cepa L. (Amaril·lidàcies)
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Els alls, les cebes i les patates les fan totes al secà, sempre les han fet al secà i els van molt bé. Ho planten cap al març - primers d'abril, el secret és treballar bé la terra, ben adobada (compost, fem no) amb terra bona i treure l'herba. També els agrada molt molt una entrecavada, a les patates i a tot, més important i tot que l'aigua (al secà)
Vicia faba L. (Papilionàcies)
Castellfollit del Boix ~ Bages
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal