Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Agave americana L. (Asparagàcies)
Palafrugell ~ Baix Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es talla la fulla i se li treuen les punxes de la vora i de l'àpex, després es talla a rodelles i es fa bullir en un perol.
Observacions: Diu que les plantes mascles es diuen pitrasses i les femelles, pitalasses. De vegades en un perol també es feia una farinada per a donar al bestiar, sobretot per als porcs.
Palafrugell ~ Baix Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es talla la fulla i se li treuen les punxes de la vora i de l'àpex, després es talla a rodelles i es fa bullir en un perol.
Observacions: Diu que les plantes mascles es diuen pitrasses i les femelles, pitalasses. De vegades en un perol també es feia una farinada per a donar al bestiar, sobretot per als porcs.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Ullà ~ Baix Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar carn. Es posa damunt de la carn crua recent comprada, junt amb una mica de farigola (Thymus vulgaris). D'aquesta manera es treuen les toxines de la carn.
Ullà ~ Baix Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar carn. Es posa damunt de la carn crua recent comprada, junt amb una mica de farigola (Thymus vulgaris). D'aquesta manera es treuen les toxines de la carn.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Ullà ~ Baix Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar carn. Es posa damunt de la carn crua recent comprada, junt amb una mica de romaní (Rosmarinus officinalis). D'aquesta manera es treuen les toxines de la carn.
Ullà ~ Baix Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar carn. Es posa damunt de la carn crua recent comprada, junt amb una mica de romaní (Rosmarinus officinalis). D'aquesta manera es treuen les toxines de la carn.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.