Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Castanea sativa Mill. (Fagàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Macerada en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El meu pare era de Sant Hilari i allà baixaven camions de castanyes per als porcs (les posàvem en remull, i per als porcs).
Observacions: La castanya és com l'aglà. Allò sí que eren porcs: matàvem un porc i penjàvem la cansalada i les botifarres al rebost. Sense nevera ni cambra ni res, i no es feia malbé (que ara, el que compres, si no ho tens a la nevera, ja se t'ha fet malbé). Aquí només s'hi posava pebre i sal, i prou. La carn era molt massissa: porcs que tenien un any i un any i mig. Ara, els porcs tenen quatre mesos. No pot ser el mateix.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Macerada en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: El meu pare era de Sant Hilari i allà baixaven camions de castanyes per als porcs (les posàvem en remull, i per als porcs).
Observacions: La castanya és com l'aglà. Allò sí que eren porcs: matàvem un porc i penjàvem la cansalada i les botifarres al rebost. Sense nevera ni cambra ni res, i no es feia malbé (que ara, el que compres, si no ho tens a la nevera, ja se t'ha fet malbé). Aquí només s'hi posava pebre i sal, i prou. La carn era molt massissa: porcs que tenien un any i un any i mig. Ara, els porcs tenen quatre mesos. No pot ser el mateix.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Descripció: Per a menjar amanit i també escalivat. També se'n feia conserva amb tomàquet. Els bitxos els penjaven per a fer-los assecar, quan són vermells es penja tota la mata.
Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin (Cucurbitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.
Bryonia cretica L. subsp. dioica (Jacq.) Tutin (Cucurbitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les puntes es fan en truita, com els espàrrecs. Han de ser les puntes quan són tendres, després ja no.
Observacions: Nosaltres no ens ho menjàvem, però en Florentino i en Manel sí. Es fan als esbarzers; és com una enfiladissa molt gran. Creix molt: talles la primera punta i va brotant, brotant. Hem tingut gent -a ajudar-nos- de tot arreu: de Tarragona, de Morella, i ells ho van dir: "Proveu-ho". Ho vam tastar i és bo.
Avena sativa L. (Gramínies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a cavalls i vaques. Els va molt bé, refresca. I al cavall, que és fort de sang, li anava bé (les faves, en canvi, no els anaven bé). La civada feia molta cansalada al porc.
Observacions: Varietats de civada: la negra és més resistent, no cau tant (les formigues, en la civada, fan molt mal; aquesta és més 'troncuda', té el tronc més pelat); la blanca és semblant a la rossa; la rossa és la que es feia més aquí (si era farratge, era millor).
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per a cavalls i vaques. Els va molt bé, refresca. I al cavall, que és fort de sang, li anava bé (les faves, en canvi, no els anaven bé). La civada feia molta cansalada al porc.
Observacions: Varietats de civada: la negra és més resistent, no cau tant (les formigues, en la civada, fan molt mal; aquesta és més 'troncuda', té el tronc més pelat); la blanca és semblant a la rossa; la rossa és la que es feia més aquí (si era farratge, era millor).
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.