Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Zea mays L. (Gramínies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Gra i farina de blat de moro per al bestiar.
Zea mays L. (Gramínies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Als coloms, els donaven blat de moro i blat [Triticum aestivum].
Observacions: Hi havia temporades -la temporada que no hi havia caçadors- que els deixàvem anar, els coloms, però sempre tenien el menjar a casa.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El sucamulla era pa amb vi i sucre.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Nosaltres [dit "noialtre"] havíem begut el vi calent, als matins. El pare anava al bosc a treballar, i quan acabava de munyir, abans d'anar al bosc, la torrada i el vi calent (torrada amb all, o altres, amb vi i sucre). Ja tenia unes terrines de terra, i amb un perolet petit, expressament per al vi, ho escalfaven. I com més calent se'l podien beure, millor. La típica sucamulla. A nou o deu anys, a casa meva, a les set del matí agafaves una torrada de pa de quilo, treies les crostes, agafaves un pot d'alumini, agafaves la garrafa de vi i hi posaves vi. El tros de pa te'l menjaves amb un tros de fuet, en truita o amb un tros de cansalada a la brasa. I anaves bevent el vi del pot. I quan acabaves de menjar-te el pa amb fuet i t'havies begut el vi, llavors agafaves les crostes remullades en el vi i te les menjaves. Era com una sopa amb vi. I, a quarts de nou del matí, després d'haver menjat això, mongetes del ganxet (Phaseolus vulgaris) i un ou ferrat, les mongetes que sobraven de sopar, fregides amb un ou ferrat, abans d'anar a col·legi.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bacallà amb panses, és el menjar típic de Quaresma.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del vi de nous. S'utilitza vi i nous verdes.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del vi de nous. S'utilitza vi i nous verdes.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
No consta ~ No consta
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Als ànecs petits, se'ls donen fulles de fonoll trinxades per a menjar.
Urtica dioica L. (Urticàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: La truita d'ortigues és boníssima. Tenen un gust de 'terra i herba'. Per a fer-les en truita, escaldades (per a treure'ls una mica d'amargor), i després, a la paella.
Urtica dioica L. (Urticàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Havíem criat indiots i quan trobaven una mata d'ortigues, es desvivien, les devoraven. Era el que els agradava més; feien una cantada quan trobaven una mata d'ortigues.