Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era per a salar olives; la gent que en salava hi posava pastanaga (Daucus carota), all (Allium sativum) i pell de llimona.
Observacions: Preparació de les olives: s'han de posar les olives nou dies en aigua, i anar-la canviant (surt l'aigua ben verda). Llavors es posen en salmorra (vegeu la prepeparació a la fitxa de l'all (Allium sativum)). El seu sogre té oliveres i ho fa; també hi posa alls (cabeces senceres), farigola i pell de llimona.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era per a salar olives; la gent que en salava hi posava pastanaga (Daucus carota), all (Allium sativum) i pell de llimona.
Observacions: Preparació de les olives: s'han de posar les olives nou dies en aigua, i anar-la canviant (surt l'aigua ben verda). Llavors es posen en salmorra (vegeu la prepeparació a la fitxa de l'all (Allium sativum)). El seu sogre té oliveres i ho fa; també hi posa alls (cabeces senceres), farigola i pell de llimona.
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo, quan faig el pollastre al forn, hi poso llimona i herbes aromàtiques. Preparació del pollastre per a fer al forn: agafo un pollastre sencer, el buido de dins i hi poso una llimona pelada (el suc el tiro per sobre i l'altra mitja la poso a dins), hi poso sajolida (Satureja montana), una mica de romaní (Rosamarinus officinalis) i una mica de farigola (Thymus vulgaris), sal i pebre (Piper nigrum), i a fora també sal i pebre. S'ha de fer el pollastre sencer; si en fas mig o un quart no queda tan bo.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo, quan faig el pollastre al forn, hi poso llimona i herbes aromàtiques. Preparació del pollastre per a fer al forn: agafo un pollastre sencer, el buido de dins i hi poso una llimona pelada (el suc el tiro per sobre i l'altra mitja la poso a dins), hi poso sajolida (Satureja montana), una mica de romaní (Rosamarinus officinalis) i una mica de farigola (Thymus vulgaris), sal i pebre (Piper nigrum), i a fora també sal i pebre. S'ha de fer el pollastre sencer; si en fas mig o un quart no queda tan bo.
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo, quan faig el pollastre al forn, hi poso llimona i herbes aromàtiques. Preparació del pollastre per a fer al forn: agafo un pollastre sencer, el buido de dins i hi poso una llimona pelada (el suc el tiro per sobre i l'altra mitja la poso a dins), hi poso sajolida (Satureja montana), una mica de romaní (Rosamarinus officinalis) i una mica de farigola (Thymus vulgaris), sal i pebre (Piper nigrum), i a fora també sal i pebre. S'ha de fer el pollastre sencer; si en fas mig o un quart no queda tan bo.
Mollet del Vallès ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo, quan faig el pollastre al forn, hi poso llimona i herbes aromàtiques. Preparació del pollastre per a fer al forn: agafo un pollastre sencer, el buido de dins i hi poso una llimona pelada (el suc el tiro per sobre i l'altra mitja la poso a dins), hi poso sajolida (Satureja montana), una mica de romaní (Rosamarinus officinalis) i una mica de farigola (Thymus vulgaris), sal i pebre (Piper nigrum), i a fora també sal i pebre. S'ha de fer el pollastre sencer; si en fas mig o un quart no queda tan bo.
Celtis australis L. (Cannabàcies)
Parets del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Quan érem petites, havíem d'anar a menjar lledons, que allò és os completament, de tou no té res. Però, mira, llavors, la canalla...
Parets del Vallès ~ Vallès Oriental
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: Quan érem petites, havíem d'anar a menjar lledons, que allò és os completament, de tou no té res. Però, mira, llavors, la canalla...
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.