Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Ripoll ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar gust als plats.
Lactuca sativa L. (Compostes)
Ripoll ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Ripoll ~ Ripollès
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Fagopyrum esculentum Moench (Poligonàcies)
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les farinetes de fajol són molt bones.
Crocus sativus L. (Iridàcies)
Ripoll ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Estil i/o estigma
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Estigmes emprats per a condimentar l'arròs.
Observacions: La seva cunyada en té plantat i cada any en recullen, tot i que molt poca quantitat.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Flor i fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou i fer verdura.
Beta vulgaris L. (Amarantàcies)
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bones per a fer amb verdura o al brou.
Observacions: En tenen sempre a l'hort.
Apium graveolens L. (Umbel·líferes)
Ripoll ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar al brou.
Allium sativum L. (Amaril·lidàcies)
Ripoll ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar sabor als arrossos, per a amanir l'oli.
Sarothamnus scoparius (L.) Wimm. ex Koch (Papilionàcies)
Vilallonga de Ter ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Els hi agrada molt als conills.