Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Es feia molt alta i tenia aresta. Feien unes garberes molt altes.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Es feia molt alta i tenia aresta. Feien unes garberes molt altes.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Segó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Havia sentit a dir que es podien menjar tan el motxo com la pisana. El blat fa pell però n'hi havia que deien que se'l pelaven per a menjar-lo.
Observacions: Molt alta i amb aresta. Feien unes garberes molt altes.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Segó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Havia sentit a dir que es podien menjar tan el motxo com la pisana. El blat fa pell però n'hi havia que deien que se'l pelaven per a menjar-lo.
Observacions: Molt alta i amb aresta. Feien unes garberes molt altes.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal picat, trinxat. Per a fer farina.
Observacions: És un blat que es feia molt alt. Es barrejava amb el motxo a l'hora de sembrar a vegades. Això era perquè la pisana feia la canya més gruixuda i ajudava a evitar que el motxo s'agegués.
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Material vegetal picat, trinxat. Per a fer farina.
Observacions: És un blat que es feia molt alt. Es barrejava amb el motxo a l'hora de sembrar a vegades. Això era perquè la pisana feia la canya més gruixuda i ajudava a evitar que el motxo s'agegués.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Era un blat per a fer farina. Material vegetal sec, picat.
Observacions: Es feia molt alt. Es barrejava amb el motxo a l'hora de sembrar, a vegades. Això era perquè la pisana feia la canya més gruixuda i ajudava a evitar que el motxo s'agegués.
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Era un blat per a fer farina. Material vegetal sec, picat.
Observacions: Es feia molt alt. Es barrejava amb el motxo a l'hora de sembrar, a vegades. Això era perquè la pisana feia la canya més gruixuda i ajudava a evitar que el motxo s'agegués.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer farina. Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Era un blat que feia una espiga molt maca i es feia alta. No feia tan bona farina com el blat motxo.
Els Prats de Rei ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer farina. Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Era un blat que feia una espiga molt maca i es feia alta. No feia tan bona farina com el blat motxo.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Els Prats de Rei ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Segó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia gent que en lloc de fer bullir arròs feia bullir blat, i potser si que era amb la pisana perquè feia un gra més rodonet i que tenia menys força, i aleshores quedava més tou.
Els Prats de Rei ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Segó
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi havia gent que en lloc de fer bullir arròs feia bullir blat, i potser si que era amb la pisana perquè feia un gra més rodonet i que tenia menys força, i aleshores quedava més tou.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.