Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Equisetum arvense L. (Equisetàcies) Riu de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria de plantes diverses esmicolades (brost) Destinació: Alimentació animal Descripció: Les eugues s'ho mengen.
Satureja montana L. (Labiades) Riu de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Aromàtic, per a cuinar un conill.
Origanum vulgare L. (Labiades) Riu de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Aromàtic, per a cuinar el conill.
Thymus vulgaris L. (Labiades) Riu de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Condiment Part de la planta: Part aèria florida Destinació: Alimentació humana Descripció: A les sopes, és aromàtic.
Thymus serpyllum L. (Labiades) La Tor de Querol ~ Alta Cerdanya Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Aromàtic, a les sopes.
Gentiana lutea L. (Gencianàcies) La Tor de Querol ~ Alta Cerdanya Condiment Part de la planta: Rizoma Destinació: Alimentació humana Descripció: Es posa un bocí de l'arrel al vi. Aromàtic.
Rosa pimpinellifolia L. subsp. pimpinellifolia (Rosàcies) La Tor de Querol ~ Alta Cerdanya Cuita en oli Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Dels garraus se'n fa confitura.
Mentha spicata L. (Labiades) Cava ~ Alt Urgell Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Aromàtic, per a les sopes.
Rosa pimpinellifolia L. subsp. pimpinellifolia (Rosàcies) Fontanals de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Cuita en sucre Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Dels garraus sap que abans en feien confitura.
Rosa pimpinellifolia L. subsp. pimpinellifolia (Rosàcies) Fontanals de Cerdanya ~ Baixa Cerdanya Fresca (sense preparació) Part de la planta: Part aèria jove Destinació: Alimentació humana Descripció: Els brots tendres es pelen i es mengen.