Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Mentha spicata L. (Labiades)
Prullans ~ Baixa Cerdanya
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les sopes, és aromàtic i digestiu.
Mentha spicata L. (Labiades)
Prullans ~ Baixa Cerdanya
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromàtic i digestiu en sopes, decuits i cuinats.
Molopospermum peloponnesiacum (L.) Koch (Umbel·líferes)
Prats i Sansor ~ Baixa Cerdanya
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es pelen les tiges i es menja amanit. Aromàtic.
Observacions: És depuratiu.
Rosa sp. (Rosàcies)
Portè ~ Alta Cerdanya
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien confitura.
Heracleum sphondylium L. (Umbel·líferes)
Portè ~ Alta Cerdanya
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Servien per a fer gruna per als porcs.
Artemisia verlotiorum Lamotte (Compostes)
Portè ~ Alta Cerdanya
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Era menjar per als llapins.
Rosa pimpinellifolia L. subsp. pimpinellifolia (Rosàcies)
Porta ~ Alta Cerdanya
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien confitura.
Observacions: Per a l'enaiguament.
Artemisia verlotiorum Lamotte (Compostes)
Porta ~ Alta Cerdanya
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es menjar per als conills.
Taraxacum officinale Weber in Wiggers (Compostes)
Porta ~ Alta Cerdanya
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se les mengen com enciam, ús gastronòmic.
Chenopodium bonus-henricus L. (Amarantàcies)
Porta ~ Alta Cerdanya
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es bullen. Es poden fer en truita o amb trumfes. Com si fossin espinacs (Spinacia oleracea).