Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Prunus domestica L. (Rosàcies)
Veciana ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pruna cavallico.
Observacions: Són de color granatós, color vi. Quan ell era jove els seus pares i avis havien empeltat arbres per la zona que feien fruites molt més bones que el que ell ha comprat i plantat recentment.
Veciana ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pruna cavallico.
Observacions: Són de color granatós, color vi. Quan ell era jove els seus pares i avis havien empeltat arbres per la zona que feien fruites molt més bones que el que ell ha comprat i plantat recentment.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Veciana ~ Anoia
Quall
Part de la planta: Perigoni
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Normalment en possen dos pessics en una tasseta de café amb aigua freda, per dos litres de llet. Posen l'herbacol a estovar la nit abans (tot el dia) per al vespre de l'endemà. Llavors es posa en un morter sense aigua i s'aixafa, si de cas un rajolí d'aigua per a acabar-ho d'exprimir, i el suc es tira al mató quan està la llet calenta després d'haver-la bollit. Es posa quan el dit ja aguanta dins la llet (ja no crema com perquè necessitis treure el dit, pots aguantar l'escalfor). Llavors la llet queda tallada (10 minuts o un quart potser). Llavors queden uns grumolls i s'ha d'escórrer. S'ha de posar a escórrer un mínim de dues o tres hores amb un drap sobre un colador i s'apreta per escorre'l (potser el deixen escorrent fins l'endemà al matí). Els queda ben dur i de dos litres de llet en fan una bona porció/ració per a cinc persones.
Observacions: Ell cull tota la pinya de l'herbacol. Es cull quan la flor comença a estar pansida.
Veciana ~ Anoia
Quall
Part de la planta: Perigoni
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Normalment en possen dos pessics en una tasseta de café amb aigua freda, per dos litres de llet. Posen l'herbacol a estovar la nit abans (tot el dia) per al vespre de l'endemà. Llavors es posa en un morter sense aigua i s'aixafa, si de cas un rajolí d'aigua per a acabar-ho d'exprimir, i el suc es tira al mató quan està la llet calenta després d'haver-la bollit. Es posa quan el dit ja aguanta dins la llet (ja no crema com perquè necessitis treure el dit, pots aguantar l'escalfor). Llavors la llet queda tallada (10 minuts o un quart potser). Llavors queden uns grumolls i s'ha d'escórrer. S'ha de posar a escórrer un mínim de dues o tres hores amb un drap sobre un colador i s'apreta per escorre'l (potser el deixen escorrent fins l'endemà al matí). Els queda ben dur i de dos litres de llet en fan una bona porció/ració per a cinc persones.
Observacions: Ell cull tota la pinya de l'herbacol. Es cull quan la flor comença a estar pansida.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern té un gust fort, però és bona.
Observacions: És molt verda, alta, i no fa cabdell apretat. És més resistent al fred, que les que fan cabdell apretat.
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern té un gust fort, però és bona.
Observacions: És molt verda, alta, i no fa cabdell apretat. És més resistent al fred, que les que fan cabdell apretat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.