Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Veciana ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ametlla del comú.
Prunus domestica L. (Rosàcies)
Veciana ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pruna cavallico.
Observacions: Són de color granatós, color vi. Quan ell era jove els seus pares i avis havien empeltat arbres per la zona que feien fruites molt més bones que el que ell ha comprat i plantat recentment.
Papaver rhoeas L. (Papaveràcies)
Castellfort ~ Els Ports
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: No consta
Descripció: Com a condiment i refrescant a les amanides.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Morella ~ Els Ports
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment de diferents guisats casolans propis de la zona.
Origanum virens Hoffms. et Link (Labiades)
Alcudia de Veo ~ Plana Baixa
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza per a la preparació de guisats típics a base de peix i vedella.
Origanum virens Hoffms. et Link (Labiades)
Benafigos ~ Alcalatén
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza per a la preparació de guisats típics a base de peix i vedella.
Papaver rhoeas L. (Papaveràcies)
Veciana ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Havia sentit que es menjaven.
Observacions: No les havia tastat mai.
Lathyrus sativus L. (Papilionàcies)
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ell no n'ha fet mai, però se'n feien abans.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Veciana ~ Anoia
Quall
Part de la planta: Perigoni
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Normalment en possen dos pessics en una tasseta de café amb aigua freda, per dos litres de llet. Posen l'herbacol a estovar la nit abans (tot el dia) per al vespre de l'endemà. Llavors es posa en un morter sense aigua i s'aixafa, si de cas un rajolí d'aigua per a acabar-ho d'exprimir, i el suc es tira al mató quan està la llet calenta després d'haver-la bollit. Es posa quan el dit ja aguanta dins la llet (ja no crema com perquè necessitis treure el dit, pots aguantar l'escalfor). Llavors la llet queda tallada (10 minuts o un quart potser). Llavors queden uns grumolls i s'ha d'escórrer. S'ha de posar a escórrer un mínim de dues o tres hores amb un drap sobre un colador i s'apreta per escorre'l (potser el deixen escorrent fins l'endemà al matí). Els queda ben dur i de dos litres de llet en fan una bona porció/ració per a cinc persones.
Observacions: Ell cull tota la pinya de l'herbacol. Es cull quan la flor comença a estar pansida.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Veciana ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col d'hivern té un gust fort, però és bona.
Observacions: És molt verda, alta, i no fa cabdell apretat. És més resistent al fred, que les que fan cabdell apretat.