Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Triticum spelta L. (Gramínies)
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Material vegetal picat, trinxat.
Observacions: Fa cinc anys van intentar fer espelta, perquè fa poc gra, molta palla, i no s'empesta, perquè és molt vell i molt resistent. Al País Basc se n'està fent. Se'n fa farina de molta qualitat i el paguen molt bé, molt millor que l'altre. Però és un blat com l'arròs, que l'has de portar a pelar i no hi ha ningú que el peli per aquí a prop (van treure la llavor de Gallecs). El van provar de fer uns pocs pagesos de la zona, però per Sant Joan fa cinc anys, quan l'havien de collir, va pedregar i el va aixafar. No va segar.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Material vegetal picat, trinxat.
Observacions: Fa cinc anys van intentar fer espelta, perquè fa poc gra, molta palla, i no s'empesta, perquè és molt vell i molt resistent. Al País Basc se n'està fent. Se'n fa farina de molta qualitat i el paguen molt bé, molt millor que l'altre. Però és un blat com l'arròs, que l'has de portar a pelar i no hi ha ningú que el peli per aquí a prop (van treure la llavor de Gallecs). El van provar de fer uns pocs pagesos de la zona, però per Sant Joan fa cinc anys, quan l'havien de collir, va pedregar i el va aixafar. No va segar.
Triticum spelta L. (Gramínies)
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn.
Observacions: Fa cinc anys van intentar fer espelta, perquè fa poc gra, molta palla, i no s'empesta, perquè és molt vell i molt resistent. Al País Basc se n'està fent. Se'n fa farina de molta qualitat i el paguen molt bé, molt millor que l'altre. Però és un blat com l'arròs, que l'has de portar a pelar i no hi ha ningú que el peli per aquí a prop (van treure la llavor de Gallecs). El van provar de fer uns pocs pagesos de la zona, però per Sant Joan fa cinc anys, quan l'havien de collir, va pedregar i el va aixafar. No va segar.
Òdena ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Trituració en cru, fermentació i cocció al forn.
Observacions: Fa cinc anys van intentar fer espelta, perquè fa poc gra, molta palla, i no s'empesta, perquè és molt vell i molt resistent. Al País Basc se n'està fent. Se'n fa farina de molta qualitat i el paguen molt bé, molt millor que l'altre. Però és un blat com l'arròs, que l'has de portar a pelar i no hi ha ningú que el peli per aquí a prop (van treure la llavor de Gallecs). El van provar de fer uns pocs pagesos de la zona, però per Sant Joan fa cinc anys, quan l'havien de collir, va pedregar i el va aixafar. No va segar.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La farina per a fer pa i la palla es gastava per al bestiar.
Observacions: Es feia encara més alta. La farina no era tan bona com la xeixa, però es feia bé en terres més dolentes.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La farina per a fer pa i la palla es gastava per al bestiar.
Observacions: Es feia encara més alta. La farina no era tan bona com la xeixa, però es feia bé en terres més dolentes.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La farina per a fer pa i la palla es gastava per al bestiar.
Observacions: Es feia encara més alta. La farina no era tan bona com la xeixa, però es feia bé en terres més dolentes.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La farina per a fer pa i la palla es gastava per al bestiar.
Observacions: Es feia encara més alta. La farina no era tan bona com la xeixa, però es feia bé en terres més dolentes.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La palla es gastava més pel bestiar.
Observacions: Es feia molt alta. La farina no era tan bona com la de xeixa. Es feia bé en terres més dolentes.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La palla es gastava més pel bestiar.
Observacions: Es feia molt alta. La farina no era tan bona com la de xeixa. Es feia bé en terres més dolentes.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La palla es gastava més pel bestiar.
Observacions: Es feia molt alta. La farina no era tan bona com la de xeixa. Es feia bé en terres més dolentes.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La palla es gastava més pel bestiar.
Observacions: Es feia molt alta. La farina no era tan bona com la de xeixa. Es feia bé en terres més dolentes.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.