Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Abans guardaven llavor de tomàquet, pebrot, i de més coses, però ara ja fa anys que no guarden res. Fan hort a baix a la granja.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Abans guardaven llavor de tomàquet, pebrot, i de més coses, però ara ja fa anys que no guarden res. Fan hort a baix a la granja.
Ruta graveolens L. (Rutàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Ruta graveolens L. (Rutàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Ruta chalepensis L. (Rutàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Ruta chalepensis L. (Rutàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Copons ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment fan servir llorer, romaní, farigola, i orenga.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Copons ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a condiment fan servir llorer, romaní, farigola, i orenga.
Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Xicoies, cosconilles, llitsons tendrets, això tot era bo, es recollia a l'hivern, n'havien menjat molt abans, però ara no.
Observacions: Es collia quan era tendret.
Reichardia picroides (L.) Roth (Compostes)
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Xicoies, cosconilles, llitsons tendrets, això tot era bo, es recollia a l'hivern, n'havien menjat molt abans, però ara no.
Observacions: Es collia quan era tendret.