Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Olives en salmorra.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera grossal. Olives en salmorra.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Olives en salmorra.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Copons ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Olives en salmorra.
Observacions: Tots els camps eren iguals, plens de vinya i el camp voltat d'oliveres. Sempre hi ha hagut arbequina i alguna grossal de tant en tant. Les oliveres al marge. A la zona d'Igualada, la Conca, es feia molt oli, i ara es perdrà tot. La gent no sap esporgar, s'ha d'esporgar amb tisoretes i deixar-ho ben aclarit, no amb destral, les rames han d'arribar prop de terra, i se'ls ha de treure tots els llucs. Està indignat amb els pagesos dels tractors, i que la gent no sàpigui menar la vinya i l'olivera. Hi ha d'haver més olives als baixos que als alts, a l'olivera li agrada molt el sulfat de coure, només cal sulfat de coure i fem. No s'han de deixar créixer cap dalt.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Mentha sp. (Labiades)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Mentha sp. (Labiades)
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.