Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Lonicera implexa Ait. (Caprifoliàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan érem mainada, agafàvem les flors i les xuclàvem. Eren ben bones.
Lonicera implexa Ait. (Caprifoliàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Mentha pulegium L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Matricaria recutita L. (Compostes)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea (Oleàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Ocimum basilicum L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa canina), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rosa canina), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Hyssopus officinalis L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa canina), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rosa canina), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Malva sylvestris L. (Malvàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa canina), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rosa canina), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).