Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Triticum dicoccon (Schrank) Schübl. (Gramínies)
Sant Martí de Tous ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien farina al molí.
Observacions: Els compraven la palla per a fer collars de matxo, es feia encara més alt que la xeixa, fins als dos metres, més alt que les persones, i rendia poc, però creixia amb poc adob. La posaven a part, perquè si la batien a l'era es feia malbé (quedava aixafada). En van fer aproximadament fins a finals dels anys 50.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En feien farina al molí.
Observacions: Els compraven la palla per a fer collars de matxo, es feia encara més alt que la xeixa, fins als dos metres, més alt que les persones, i rendia poc, però creixia amb poc adob. La posaven a part, perquè si la batien a l'era es feia malbé (quedava aixafada). En van fer aproximadament fins a finals dels anys 50.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.