Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm (Amarantàcies)
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer patxaran: un litre d'anís, tres grans de cafè (Coffea arabica), tres claus de pot (Syzygium aromaticum), mig canó de canyella (Cinnamomum verum), 1/3 del recipient de boles d'arç negre (Prunus spinosa), dues cullerades grosses de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Reposar 40 dies a sol i serena.
Observacions: Aquestes boles són de color lila quan es cullen. Vam anar a collir-los en un marge abans d'arribar al restaurant l'Estany nou d'Estanyol. Només amb una arça ja en fas prou, perquè carreguen molt.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer patxaran: un litre d'anís, tres grans de cafè (Coffea arabica), tres claus de pot (Syzygium aromaticum), mig canó de canyella (Cinnamomum verum), 1/3 del recipient de boles d'arç negre (Prunus spinosa), dues cullerades grosses de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Reposar 40 dies a sol i serena.
Observacions: Aquestes boles són de color lila quan es cullen. Vam anar a collir-los en un marge abans d'arribar al restaurant l'Estany nou d'Estanyol. Només amb una arça ja en fas prou, perquè carreguen molt.
Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm (Amarantàcies)
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm (Amarantàcies)
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Saccharum officinarum L. (Gramínies)
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer vi de nous. Ha d'estar 40 dies a sol i serena, vol dir que ha d'estar a fora però a l'ombra, perquè si no amb la calor que fa a l'estiu es fa malbé.
Observacions: Ho tinc en aquestes ampolles, que tenen el plàstic per fora.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer vi de nous. Ha d'estar 40 dies a sol i serena, vol dir que ha d'estar a fora però a l'ombra, perquè si no amb la calor que fa a l'estiu es fa malbé.
Observacions: Ho tinc en aquestes ampolles, que tenen el plàstic per fora.
Saccharum officinarum L. (Gramínies)
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer vi de nous. Ha d'estar 40 dies a sol i serena, vol dir que ha d'estar a fora però a l'ombra, perquè si no amb la calor que fa a l'estiu es fa malbé.
Observacions: Ho tinc en aquestes ampolles, que tenen el plàstic per fora.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer vi de nous. Ha d'estar 40 dies a sol i serena, vol dir que ha d'estar a fora però a l'ombra, perquè si no amb la calor que fa a l'estiu es fa malbé.
Observacions: Ho tinc en aquestes ampolles, que tenen el plàstic per fora.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Bescanó ~ Gironès
Conservada en vi
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Bescanó ~ Gironès
Conservada en vi
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Bescanó ~ Gironès
Conservada en vi
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Bescanó ~ Gironès
Conservada en vi
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne vi de nous: 20 nous verdes (Juglans regia), cinc litres de vi del Priorat (o similar, que sigui bo), un vi negre que sigui fort, amb bastant de grau (13º o més) (Vitis vinifera), mig litre de rom negre (Saccharum officinarum), dos kg de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Les nous no poden ser massa madures o no es podrien partir per la meitat. S'hi fa una creu i quatre trossos. Es deixa macerar 40 dies a sol i serena. Colar amb drap de fil per a que no quedin restes. Prendre passats uns sis mesos. La ratafia es troba molt forta, té més gust d'esperit, en canvi el vi de nous passa millor, és més bo.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.