Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Mentha ×piperita L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Mentha spicata L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Tilia platyphyllos Scop. (Malvàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Melissa officinalis L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Lavandula stoechas L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Hypericum perforatum L. (Gutíferes)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm (Amarantàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Coffea arabica L. (Rubiàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.