Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Spartium junceum L. (Papilionàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Mentha pulegium L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Matricaria recutita L. (Compostes)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Tilia cordata Mill. (Malvàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Bràctea i inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Mentha ×piperita L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Mentha spicata L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze (Verbenàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.