Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Ruta chalepensis L. (Rutàcies)
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La ruda es pot fer servir amb la xocolata i també n'hi poso un pessic a la ratafia. Se n'hi posa poca perquè és molt forta i domina molt a les altres.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'orenga, és per a cuinar, més aviat és per les faves, per a macerar l'anxova.
Satureja montana L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar carns: galtes de porc, un rostit, cua de bou... A vegades el barrejo amb romaní rastrer, també.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A l'hora de cuinar agafo una mica de romaní d'aquest rastrer, una mica de sajolida i li tiro. El faig servir per a les galtes de porc, un rostit, cua de bou...coses de carn. Aquestes dues són les meves herbes preferides.
Observacions: Està florit tot l'any.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les flors de romaní rastrer les poso a les amanides i hi queden molt bé.
Observacions: Està florit tot l'any.
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Jo tinc la mania que per als cuinats és més agraït el romaní rastrer, que va sempre cap avall, que l'altre, que és més aspre. Aquest és més dolç.
Observacions: Està florit tot l'any.
Stevia rebaudiana (Bertoni) Bertoni (Compostes)
Sant Gregori ~ Gironès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La poso a totes les infusions que preparo. Mentres bull el que sigui, hi poso també una fulleta d'estèvia i escolta, t'estalvies el sucre, eh!
Observacions: Ara he guardat aquí la flor perquè veieu com és, perquè la vull fer créixer l'any que ve.
Fagopyrum esculentum Moench (Poligonàcies)
Bescanó ~ Gironès
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer farines de fajol. Es tallen i la meu mare les feia arrebossades a la paella. S'hi posa una mica de sucre.
Fagopyrum esculentum Moench (Poligonàcies)
Bescanó ~ Gironès
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El pa també es feia negre, segons com, fet de fajol.
Fagopyrum esculentum Moench (Poligonàcies)
Bescanó ~ Gironès
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es feia pa de fajol. Era tan bo, sempre era tendre i dolç, no es posava pas dur.
Observacions: Cada any per Nadal es comprava.