Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies) Sant Gregori ~ Gironès Cuita en sucre Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a fer-ne confitura.
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies) Sant Gregori ~ Gironès Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a menjar crues.
Juglans regia L. (Juglandàcies) Sant Gregori ~ Gironès Beguda preparada amb aiguardent Part de la planta: Fruit immadur sencer Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a fer ratafia. Observacions: En teníem un plantat al costat de casa.
Juglans regia L. (Juglandàcies) Sant Gregori ~ Gironès Conservada dessecada a l'aire Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a menjar. Observacions: En teníem un plantat al costat de casa.
Quercus ilex L. (Fagàcies) Sant Gregori ~ Gironès Conservada dessecada a l'aire Part de la planta: Fruit sec Destinació: Alimentació animal Descripció: Anàvem amb la meva mare a collir glans per donar-les als porcs.
Arbutus unedo L. (Ericàcies) Sant Gregori ~ Gironès Fresca (sense preparació) Part de la planta: Fruit Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a menjar. Aquell temps com que teníem molta gana, fins i tot les cireres d'arboç eren bones.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes) Sant Gregori ~ Gironès Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Serveix per a donar gust, perquè fa olor d'anís. S'utilitzen les fulles.
Laurus nobilis L. (Lauràcies) Sant Gregori ~ Gironès Condiment Part de la planta: Fulla Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a guisar.
Petroselinum crispum (Mill.) Hill (Umbel·líferes) Sant Gregori ~ Gironès Condiment Part de la planta: Fulla Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a cuinar, sobretot per a les pilotilles i per a sofregits.
Mentha spicata L. (Labiades) Sant Gregori ~ Gironès Condiment Part de la planta: Part aèria Destinació: Alimentació humana Descripció: Per a fer sopa de menta, hi poses pa sec, ben remenat perquè s'esmicoli amb la cullera mateix. Es prenia perquè era bona i aprofitaves el pa sec.