Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Rosmarinus officinalis L. (Labiades)
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És molt agraït. Queda molt bé a la carn, en un bistec, per exemple. S'hi posa una mica de romaní sec. Per a fer una llonganissa que la vols fer al caliu, embolicada amb paper d'estrassa i un raig de vi negre i romaní. També per a macerar les olives.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És molt agraït. Queda molt bé a la carn, en un bistec, per exemple. S'hi posa una mica de romaní sec. Per a fer una llonganissa que la vols fer al caliu, embolicada amb paper d'estrassa i un raig de vi negre i romaní. També per a macerar les olives.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: No consta
Descripció: Per a cuinar: n'hi posem a l'aiga de bullir els espaguetis, per als cargols, als rostits...té molt de poder, no se n'hi pot posar massa. També n'hi posem a les olives.
Observacions: Serveix com a ornamental.
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: No consta
Descripció: Per a cuinar: n'hi posem a l'aiga de bullir els espaguetis, per als cargols, als rostits...té molt de poder, no se n'hi pot posar massa. També n'hi posem a les olives.
Observacions: Serveix com a ornamental.
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea (Oleàcies)
Bescanó ~ Gironès
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En collim d'olives i les salem amb llor (Laurus nobilis), alls (Allium sativum), romaní (Rosmarinus officinalis) i algun tall de taronja (Citrus sinensis), per donar-hi gust.
Bescanó ~ Gironès
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En collim d'olives i les salem amb llor (Laurus nobilis), alls (Allium sativum), romaní (Rosmarinus officinalis) i algun tall de taronja (Citrus sinensis), per donar-hi gust.
Arbutus unedo L. (Ericàcies)
Bescanó ~ Gironès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia confitura de les cireres d'arboç, quan eren ben madures. Es posaven dintre d'una mitja i quedaven totes les granes a dintre. Al suc que en sortia s'hi afegia sucre i es posava a bullir.
Observacions: No era pas massa bona, però era el que hi havia.
Bescanó ~ Gironès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feia confitura de les cireres d'arboç, quan eren ben madures. Es posaven dintre d'una mitja i quedaven totes les granes a dintre. Al suc que en sortia s'hi afegia sucre i es posava a bullir.
Observacions: No era pas massa bona, però era el que hi havia.
Pyrus malus L. subsp. mitis (Wallr.) O.Bolòs et J.Vigo (Rosàcies)
Bescanó ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Observacions: N'hi ha de grogues i de vermelles. És més farinosa i estellosa que les pomes d'ara, però és d'aquí de tota la vida. És part del nostre patrimoni. És molt olorosa. Té una olor característica. Dura molt, no es passa. Et dura fins per Nadal, si està en un ambient fresc. Els perers i pomers produeixen en els brots de tres anys enrere.
Bescanó ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: No consta
Observacions: N'hi ha de grogues i de vermelles. És més farinosa i estellosa que les pomes d'ara, però és d'aquí de tota la vida. És part del nostre patrimoni. És molt olorosa. Té una olor característica. Dura molt, no es passa. Et dura fins per Nadal, si està en un ambient fresc. Els perers i pomers produeixen en els brots de tres anys enrere.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.