Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Rubió ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pebrots vermells de Navarra s'assequen com nyores i es van cuinant a la paella.
Observacions: Li van donar fa poc al Pere i ens n'ha donat un perquè en guardem llavors.
Rubió ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pebrots vermells de Navarra s'assequen com nyores i es van cuinant a la paella.
Observacions: Li van donar fa poc al Pere i ens n'ha donat un perquè en guardem llavors.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot de quatre morros escalivat.
Observacions: Són llargs i grossos, vermells. Les verdures com el pebrot i l'albergínia, les escalivaven i les guardaven en pots al bany maria. D'aquesta manera es guarden tant com vulguis encara que no tinguis congelador.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot de quatre morros escalivat.
Observacions: Són llargs i grossos, vermells. Les verdures com el pebrot i l'albergínia, les escalivaven i les guardaven en pots al bany maria. D'aquesta manera es guarden tant com vulguis encara que no tinguis congelador.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Rubió ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col d'hivern, cuinaven el cabdellet i els brotons. Les fulles de les cols les guardaven per als conills.
Observacions: Al secà, al costat de la font de ca l'Escolà. Només si patien molta secada els portaven una galleda d'aigua. Acabava de fer un cabdellet que si el tallaves feia els brotons que eren també bons. No excessivament altes (un metre).
Allium cepa L. (Amaril·lidàcies)
Rubió ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Rubió ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Allium cepa L. (Amaril·lidàcies)
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.