Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Phaseolus vulgaris L. (Papilionàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n menjaven molts.
Rubus ulmifolius Schott (Rosàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són boníssimes, nosaltres sempre que en trobem n'agafem.
Satureja montana L. (Labiades)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha molta gent que l'utilitza per a posar-la a l'aigua de les olives (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Arbeca ~ Garrigues
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer conserva.
Urtica urens L. (Urticàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar en amanides.
Observacions: Diuen que és bona.
Zea mays L. (Gramínies)
Arbeca ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: En donàvem a les gallines.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a condimentar els farcits de carn.
Mentha sp. (Labiades)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Hi ha gent que ho posa a les faves (Vicia faba).
Mentha sp. (Labiades)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A vegades en poso una mica a la cassola de tros, per a donar gustet.
Pyrus malus L. (Rosàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Abans en fèiem suc i ho posàvem en pots. Ho trituraves tot i hi posaves la quantitat d'aigua pels quilos que en feies i sucre, llavors triturat i filtrat. Així en teníem per a tot l'any.