Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar gustet a la carn.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Arbeca ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar gustet a la carn.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratacia.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratacia.
Ficus carica L. (Moràcies)
Arbeca ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Figues seques.
Observacions: S'assecaven als canyissos.
Ficus carica L. (Moràcies)
Arbeca ~ Garrigues
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Infructescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Figues seques.
Observacions: S'assecaven als canyissos.
Diospyros kaki Linn.f. (Ebenàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Diospyros kaki Linn.f. (Ebenàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fèiem codonyat i encara en fem. La iaia abans de coure els pelava, els tallava a trossos i els posava al foc amb sucre. Per a cada quilo de codonys, uns 750 grams de sucre i anant remenant, sense deixar-ho. Quan ja era espès, ho posava en motlles i ho deixava reposar.
Cydonia oblonga Mill. (Rosàcies)
Arbeca ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fèiem codonyat i encara en fem. La iaia abans de coure els pelava, els tallava a trossos i els posava al foc amb sucre. Per a cada quilo de codonys, uns 750 grams de sucre i anant remenant, sense deixar-ho. Quan ja era espès, ho posava en motlles i ho deixava reposar.