Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Solanum tuberosum L. (Solanàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata Red Pontiak.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata Red Pontiak.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Solanum tuberosum L. (Solanàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata Kennebec.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata Kennebec.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Solanum tuberosum L. (Solanàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata del bufet.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Patata del bufet.
Observacions: La patata que més ha donat és el Kennebec, però ell havia fet a vegades patata de bufet que era més allargada, boteruda i produïa menys, tot i que era la més bona. La Red Pontiac a la zona no agradava massa, no li anava gaire bé, era massa dolça la patata. Les guardaven esteses a terra i amb pólvores [dit "polvos"], i si no en tenien abans les desgrillaven. S'han de plantar amb el grill no massa llarg, si no es fa massa prim i no va bé.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal o comú. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera verdal o comú. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olivera arbequina. Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: Abans hi havia moltes oliveres del tipus verdal, encara n'hi ha. Després es van empeltar amb arbequina la majoria. De les verdal també en diu olivera comú. La verdal feia una oliva més grossa, com la falange del dit gros, però no donava tant i no feia tant oli i per això es va anar substituint per arbequina. A més, la verdal venia més tard i feia un oli una mica més amargant. Quan fas oli, millor no barrejar arbequines i verdal, la verdal feia un oli més fort. Va deixar els oliveres per a vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època que van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.