Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Olea europaea L. (Oleàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: L'informant es refereix a una varietat concreta, però no en recorda el nom. Hi havia un altre tipus d'olivera que feia una oliva llargueta, com amb dues punxes, ara no n'hi ha. Va deixar els oliveres per vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època en què van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Extracció mecànica (premsat): oli.
Observacions: L'informant es refereix a una varietat concreta, però no en recorda el nom. Hi havia un altre tipus d'olivera que feia una oliva llargueta, com amb dues punxes, ara no n'hi ha. Va deixar els oliveres per vendre's la terra i pagar els estudis de la canalla, cap a l'època en què van venir els tractors, eren bancals molt estrets i penjats, i difícils de treballar, només es podia fer amb les bèsties.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la col d'hivern s'aprofitava l'ull per a les persones i la resta se la menjaven els animals. A l'hivern acostumaven a menjar l'ull de col amb quatre patates a diari.
Pisum sativum L. (Papilionàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Els llegums després de la guerra es podien comercialitzar fàcilment. Amb pocs quilos de llegums sembraven un gran tros de terra, i com havia quedat poca cosa després de la guerra, se'n feien més.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Els llegums després de la guerra es podien comercialitzar fàcilment. Amb pocs quilos de llegums sembraven un gran tros de terra, i com havia quedat poca cosa després de la guerra, se'n feien més.
Pisum sativum L. (Papilionàcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Els llegums després de la guerra es podien comercialitzar fàcilment. Amb pocs quilos de llagums sembreaven un gran tros de terra, i com havia quedat poca cosa després de la guerra, se'n feien més.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Observacions: Els llegums després de la guerra es podien comercialitzar fàcilment. Amb pocs quilos de llagums sembreaven un gran tros de terra, i com havia quedat poca cosa després de la guerra, se'n feien més.
Papaver rhoeas L. (Papaveràcies)
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills.
Observacions: Ruelles dels camps de blat, les havien de treure perquè competeixen amb el blat, la ruella es fa molt gran i el blat s'arronsa.
Sant Pere Sallavinera ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Per als conills.
Observacions: Ruelles dels camps de blat, les havien de treure perquè competeixen amb el blat, la ruella es fa molt gran i el blat s'arronsa.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.