Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: Petroselinum crispum (part aèria), Allium sativum L. (bulb), oli d'oliva (un raig), vinagre (un raig), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de fredolics (Tricholoma terreum).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: Petroselinum crispum (part aèria), Allium sativum L. (bulb), oli d'oliva (un raig), vinagre (un raig), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de fredolics (Tricholoma terreum).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: Petroselinum crispum (part aèria), Allium sativum L. (bulb), oli d'oliva (un raig), vinagre (un raig), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de fredolics (Tricholoma terreum).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: Petroselinum crispum (part aèria), Allium sativum L. (bulb), oli d'oliva (un raig), vinagre (un raig), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de fredolics (Tricholoma terreum).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: Petroselinum crispum (part aèria), Allium sativum L. (bulb), oli d'oliva (un raig), vinagre (un raig), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de fredolics (Tricholoma terreum).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: mescla de vi i vinagre (meitat per meitat), la qual s'afegeix a l'aigua de la conserva. Emprada per a la conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els rovellons així preparats es poden consumir en cru.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: mescla de vi i vinagre (meitat per meitat), la qual s'afegeix a l'aigua de la conserva. Emprada per a la conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els rovellons així preparats es poden consumir en cru.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: oli d'oliva (1/3 part), vinagre (2/3 parts), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els bolets així confitats es poden consumir en cru.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Tírvia ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador de conserva de bolets. Ingredients: oli d'oliva (1/3 part), vinagre (2/3 parts), sal i aigua. Mescla utilitzada per a fer conserva de rovellons (Lactarius deliciosus). Els bolets així confitats es poden consumir en cru.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Rialp ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant i assaonador de carns d'ocells rapinyaires i còrvids. S'utilitzava "vi de capellans" com a aromatitzant i assaonador, "per treure-li la maliciada". Inicialment s'estofava lleugerament la carn; acte seguit s'hi afegia una mica d'aigua (per tal de que esdevingués tova) i un raig de vi.
Observacions: En temps passats s'havia consumit la carn de rapinyaires diürns (àguila, esparver, etc.), nocturns (duc) i còrvids (corb).