Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Zea mays L. (Gramínies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n feien farinetes.
Mentha spicata L. (Labiades)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan faig sopa de pa, m'hi poso menta perquè m'agrada el gust que té.
Mentha spicata L. (Labiades)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan faig sopa de pa, m'hi poso menta perquè m'agrada el gust que té.
Sambucus nigra L. (Adoxàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del raïm se'n fa un xarop que barrejat amb aigua, a l'estiu, és molt refrescant.
Sambucus nigra L. (Adoxàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del raïm se'n fa un xarop que barrejat amb aigua, a l'estiu, és molt refrescant.
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a l'arnadí i la confitura.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arnadí: bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima ratllada, i pastar-ho amb la mà. Afegir panses, anous i castanya seca. Encassolar i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canella en pols i al forn. És típic de Pasqua, les postres de Dijous Sant.
Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. (Rosàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer melmelada cal pelar la fruta, escórrer-la, pesar-la, afegir la meitat del pes en sucre, canella en rama i pell de llima. Es fica al foc i es va remenejant, quan comença a pegar-se es retira del foc i es torna a ficar (açò es fa tres vegades). Després s'empota. Es fa al bany maria, els pots coberts d'aigua i bollir durant 20 minuts i després deixar que es gele en l'aigua.
Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. (Rosàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Conserva de nispros: pelar, llevar el pinyol, escaldar, empotar i bany maria.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Conserva de tomaca: pelar la tomaca madura, escórrer-la un poc. Es pot triturar o trossejar. Empotar sense res i fer bany de maria.