Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arnadí: bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima ratllada, i pastar-ho amb la mà. Afegir panses, anous i castanya seca. Encassolar i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canella en pols i al forn. És típic de Pasqua, les postres de Dijous Sant.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arnadí: bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima ratllada, i pastar-ho amb la mà. Afegir panses, anous i castanya seca. Encassolar i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canella en pols i al forn. És típic de Pasqua, les postres de Dijous Sant.
Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. (Rosàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer melmelada cal pelar la fruta, escórrer-la, pesar-la, afegir la meitat del pes en sucre, canella en rama i pell de llima. Es fica al foc i es va remenejant, quan comença a pegar-se es retira del foc i es torna a ficar (açò es fa tres vegades). Després s'empota. Es fa al bany maria, els pots coberts d'aigua i bollir durant 20 minuts i després deixar que es gele en l'aigua.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer melmelada cal pelar la fruta, escórrer-la, pesar-la, afegir la meitat del pes en sucre, canella en rama i pell de llima. Es fica al foc i es va remenejant, quan comença a pegar-se es retira del foc i es torna a ficar (açò es fa tres vegades). Després s'empota. Es fa al bany maria, els pots coberts d'aigua i bollir durant 20 minuts i després deixar que es gele en l'aigua.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.