Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer arnadí. Bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima rallada, i pastar-ho en la mà. Afegir panses sense pinyol, anous i castanya seca. Encassolar-ho i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canyella en pols, i al forn.
Observacions: És típic de Pasqua. Les postres de Dijous Sant.
Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura de tomaca. Pelar la tomaca i pesar-la, ficar-hi el mateix pes de sucre (ficar-hi menys sucre si es prendrà pronte), ficar al foc a bullir i remenejar, ficar un poc de canyella. Quan està cuita, retirar i esperar a que es gele. Tornar a calfar al foc. Empotar i al bany maria.
Observacions: És de llarga duració.
Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer l'arnadí. Bullir moniato (o moniato i carabassa) i pelar-lo. Fer-ho puré i ficar-hi canella. Afegir el sucre que considerem. Ficar-hi anous i panses.
Observacions: Pastís típic de Setmana Santa.
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'ha d'escaldar abans de ficar-lo en la salmorra.
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Sedum sp. (Crassulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Part aèria estèril
Destinació: Alimentació humana
Petroselinum crispum (Mill.) Hill (Umbel·líferes)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar.