Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Levisticum officinale Koch (Umbel·líferes)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Planta semblant a l'api. Ha vingut de França i diuen que en fan les pastilles d'Avecrem. La té plantada a l'hort.
Satureja hortensis L. (Labiades)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a condimentar els cuinats.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Conservada en oli
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer conserves.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir.
Cucurbita pepo L. var. pepo (Cucurbitàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer caldo.
Prunus domestica L. subsp. domestica (Rosàcies)
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posaven escampades en el forn de pa i es feien coure.
Observacions: Eren boníssimes, a vegades dèiem que teníem mal de ventre perquè ens en donessin.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Típic de l'olla [dit "puchero"] de Nadal.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Conservada en salmorra
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'escalda tres vegades amb aigua bullent abans de ficar a la salmorra. La recepta per a ensalmorrar és una mesura de vinagre (sol utilitzar un gotet de cafè), 1/2 mesura de sal, 10 mesures d'aigua, pebrella o fulles de llimera. En sis o set dies la salmorra ja està a punt per a menjar.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a prendre en infusió.