Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Picris echioides L. (Compostes)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Comestible, bullida.
Satureja montana L. subsp. obovata (Lag.) O.Bolòs et J.Vigo (Labiades)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a adobar olives.
Plantago lanceolata L. (Plantaginàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Juniperus oxycedrus L. (Cupressàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els fruits per a fer ginebra.
Cichorium intybus L. (Compostes)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Comestible, amarga.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer torró nogat amb sucre.
Ipomoea batatas Poir. (Convolvulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cuit al forn i mesclat amb sucre per a fer l'arnadí (pastís de moniato i fruits secs típic de Setmana Santa). L'arnadí es prepara fent bullir moniato (o moniato i carabassa) i pelar-lo, fer-ho puré i ficar canyella, afegir el sucre que considerem i ficar anous i panses.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als plats de caragols.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura de tomaca. Pelar la tomaca i pesar-la, ficar-hi el mateix pes de sucre (ficar-hi menys sucre si es prendrà pronte), ficar al foc a bullir i remenejar, ficar un poc de canyella. Quan està cuita, retirar i esperar a que es gele. Tornar a calfar al foc. Empotar i al bany maria.
Observacions: És de llarga duració.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pastissets de pebre i tomaca. Es fa conserva al natural per a quan no es temporada.
Observacions: Tomaca en conserva: tomaca al natural trossejada i escorreguda. S'empota i es fa al bany maria durant mitja hora.