Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Ipomoea batatas Poir. (Convolvulàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cuit al forn i mesclat amb sucre per a fer l'arnadí (pastís de moniato i fruits secs típic de Setmana Santa). L'arnadí es prepara fent bullir moniato (o moniato i carabassa) i pelar-lo, fer-ho puré i ficar canyella, afegir el sucre que considerem i ficar anous i panses.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cuit al forn i mesclat amb sucre per a fer l'arnadí (pastís de moniato i fruits secs típic de Setmana Santa). L'arnadí es prepara fent bullir moniato (o moniato i carabassa) i pelar-lo, fer-ho puré i ficar canyella, afegir el sucre que considerem i ficar anous i panses.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura de tomaca. Pelar la tomaca i pesar-la, ficar-hi el mateix pes de sucre (ficar-hi menys sucre si es prendrà pronte), ficar al foc a bullir i remenejar, ficar un poc de canyella. Quan està cuita, retirar i esperar a que es gele. Tornar a calfar al foc. Empotar i al bany maria.
Observacions: És de llarga duració.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura de tomaca. Pelar la tomaca i pesar-la, ficar-hi el mateix pes de sucre (ficar-hi menys sucre si es prendrà pronte), ficar al foc a bullir i remenejar, ficar un poc de canyella. Quan està cuita, retirar i esperar a que es gele. Tornar a calfar al foc. Empotar i al bany maria.
Observacions: És de llarga duració.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pastissets de pebre i tomaca. Es fa conserva al natural per a quan no es temporada.
Observacions: Tomaca en conserva: tomaca al natural trossejada i escorreguda. S'empota i es fa al bany maria durant mitja hora.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pastissets de pebre i tomaca. Es fa conserva al natural per a quan no es temporada.
Observacions: Tomaca en conserva: tomaca al natural trossejada i escorreguda. S'empota i es fa al bany maria durant mitja hora.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.