Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Origanum majorana L. (Labiades)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És es rei de sa cuina mallorquina, moraduix pertot.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Valldemossa ~ Mallorca
Conservada en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posar-lo dins s'oli.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Valldemossa ~ Mallorca
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Posar-ne a dins vinagre per a tenir vinagre de llorer.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Valldemossa ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar en begudes alcohòliques.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Maldament no sigui una herba aromàtica també la inclou a sa cuina, en molts de plats.
Calendula officinalis L. (Compostes)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ses flors poden adornar ensalades.
Crocus sativus L. (Iridàcies)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a adornar ensalades.
Calendula officinalis L. (Compostes)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els seus pètals, secs, poden substituir es safrà, però no donen gust, donen color.
Observacions: Va anar a Canàries i va comprar una bossa de safrà, molt barat, i només li donava color, color de safrà, que no és un color augmentat, i fixant-s'hi va veure que eren flors de llevamans.
Foeniculum vulgare Mill. (Umbel·líferes)
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer caragols. La base és molt de fonoll. Sempre el posa a baix de tot amb oli, una capçana de fonoll i llavors moltes herbes, se diu "manat de totes herbes". Així els caragols no toquen tant es cul i pos aquesta capçana de fonoll i llavors els caragols damunt, i llavors aigo i ja suren.
Mentha spicata L. (Labiades)
Valldemossa ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses begudes alcohòliques.