Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Olea europaea L. subsp. europaea var. europaea (Oleàcies)
Sóller ~ Mallorca
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien olives verdes en aigo-sal amb herbes. Eren fonoll, senyorida, moraduix i llimones verdes. Quan s'aufàbia estava plena d'olives, sense s'aigo, se feia com una capa de fulles de llimonera, i a damunt entrevessats tronquets de fonoll, travats amb so coll d'aufàbia, i això feia de trampa, quan hi abocaves s'aigo-sal, ses olives no suraven perquè quedaven aguantades i així totes ses olives quedaven completament submergides, perquè sa capa de defora de s'aufàbia sempre fa una mica de verdet, i si s'invent de ses branquetes s'espenyava i ses olives pujaven per amunt, ses olives de damunt les havies de tirar perquè estaven florides.
Observacions: Se feia una mescla d'olives verdes i ses herbes, tot mesclat, i quan ja estava plena s'aufàbia, sa capa de fulles i els tronquets per a aguantar. Per saber que havien posat sa sal que tocava casi sempre es feia amb s'ou i si no amb patata, que també havia de sortir i surar una miqueta. A s'ou se li havia de sortit una miqueta sa closca.
Sóller ~ Mallorca
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien olives verdes en aigo-sal amb herbes. Eren fonoll, senyorida, moraduix i llimones verdes. Quan s'aufàbia estava plena d'olives, sense s'aigo, se feia com una capa de fulles de llimonera, i a damunt entrevessats tronquets de fonoll, travats amb so coll d'aufàbia, i això feia de trampa, quan hi abocaves s'aigo-sal, ses olives no suraven perquè quedaven aguantades i així totes ses olives quedaven completament submergides, perquè sa capa de defora de s'aufàbia sempre fa una mica de verdet, i si s'invent de ses branquetes s'espenyava i ses olives pujaven per amunt, ses olives de damunt les havies de tirar perquè estaven florides.
Observacions: Se feia una mescla d'olives verdes i ses herbes, tot mesclat, i quan ja estava plena s'aufàbia, sa capa de fulles i els tronquets per a aguantar. Per saber que havien posat sa sal que tocava casi sempre es feia amb s'ou i si no amb patata, que també havia de sortir i surar una miqueta. A s'ou se li havia de sortit una miqueta sa closca.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.