Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Prunus domestica L. subsp. insititia (L.) Bonnier et Layens (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fruits consumits com a fruita fresca o més habitualment com a fruita assecada.
Observacions: La varietat més apreciada de prenyoner és la coneguda popularment com a cascavellicos, la qual cosa es cultivava en els horts.
Balaguer ~ Noguera
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fruits consumits com a fruita fresca o més habitualment com a fruita assecada.
Observacions: La varietat més apreciada de prenyoner és la coneguda popularment com a cascavellicos, la qual cosa es cultivava en els horts.
Prunus domestica L. subsp. insititia (L.) Bonnier et Layens (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fruits consumits com a fruita fresca o més habitualment com a fruita assecada.
Observacions: La varietat més apreciada de prenyoner és la coneguda popularment com a cascavellicos, la qual cosa es cultivava en els horts.
Balaguer ~ Noguera
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fruits consumits com a fruita fresca o més habitualment com a fruita assecada.
Observacions: La varietat més apreciada de prenyoner és la coneguda popularment com a cascavellicos, la qual cosa es cultivava en els horts.
Prunus dulcis (Mill.) Weeb. (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie cultivada pels seus fruits, les ametlles, consumides com a fruita seca, en tendre o torrades.
Observacions: Arbre que per temps passats s'havia cultivat en moltes àrees del territori estudiat.
Balaguer ~ Noguera
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie cultivada pels seus fruits, les ametlles, consumides com a fruita seca, en tendre o torrades.
Observacions: Arbre que per temps passats s'havia cultivat en moltes àrees del territori estudiat.
Prunus persica (L.) Batsch (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es coneixen també com a orellanes les meitats de préssec, partides i posades a assecar, les quals constitueixen un bon recurs alimentari de cara a l'hivern.
Balaguer ~ Noguera
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es coneixen també com a orellanes les meitats de préssec, partides i posades a assecar, les quals constitueixen un bon recurs alimentari de cara a l'hivern.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En general es consumia directament, tot i que en certs indrets (Valls d'Àneu) se'l sotmetia prèviament a una lleugera cocció damunt d'una llosa de pissarra.
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En general es consumia directament, tot i que en certs indrets (Valls d'Àneu) se'l sotmetia prèviament a una lleugera cocció damunt d'una llosa de pissarra.
Prunus spinosa L. (Rosàcies)
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Consumit a partir de finals de tardor i durant l'hivern. Per a ser comestible, però, cal que hagi suportat l'efecte del gel: "L'aranyó, per a ser bo, l'ha d'haver tocat el fred: llavors se fa tou i no és tan amarg, tan aspre..."
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Consumit a partir de finals de tardor i durant l'hivern. Per a ser comestible, però, cal que hagi suportat l'efecte del gel: "L'aranyó, per a ser bo, l'ha d'haver tocat el fred: llavors se fa tou i no és tan amarg, tan aspre..."
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.