Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Santa Coloma de Farners ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cullen les olives a l'octubre i les deixen cobertes d'aigua, es forma un tel a sobre, fins a la lluna vella de març. Aquest és el moment de salar-les, amb fonoll (Foeniculum vulgare), tanys tendres (dos o tres) de canyes de riera (Arundo donax) i una o dues llimones (Citrus limon), partides pel mig, posat en aigua salada. L'aigua és prou salada quan en posar-hi un ou, sura. Queden unes olives maques perquè sí.
Santa Coloma de Farners ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Cullen les olives a l'octubre i les deixen cobertes d'aigua, es forma un tel a sobre, fins a la lluna vella de març. Aquest és el moment de salar-les, amb fonoll (Foeniculum vulgare), tanys tendres (dos o tres) de canyes de riera (Arundo donax) i una o dues llimones (Citrus limon), partides pel mig, posat en aigua salada. L'aigua és prou salada quan en posar-hi un ou, sura. Queden unes olives maques perquè sí.
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Sant Hilari Sacalm ~ Selva
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les llimones senceres se'n fa melmelada. Es tallen les llimones en una cassola amb una mica d'aigua, s'hi tira sucre i es fan bullir. Quan és ben bullit s'hi passa la batedora, s'omplen els pots i llavors es posen en un ansat i es deixa que arenqui el bull, i després de dos minuts es treu del foc. Els pots es posen tapats, així no es fa malbé.
Sant Hilari Sacalm ~ Selva
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les llimones senceres se'n fa melmelada. Es tallen les llimones en una cassola amb una mica d'aigua, s'hi tira sucre i es fan bullir. Quan és ben bullit s'hi passa la batedora, s'omplen els pots i llavors es posen en un ansat i es deixa que arenqui el bull, i després de dos minuts es treu del foc. Els pots es posen tapats, així no es fa malbé.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.