Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Castanea sativa Mill. (Fagàcies)
Arbúcies ~ Selva
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A més de menjar les castanyes torrades, se'n pot fer una crema molt bona, i també serveixen per a fer la pasta dels panellets.
Castanea sativa Mill. (Fagàcies)
Santa Coloma de Farners ~ Selva
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les castanyes les torren, les pelen i les molen per a fer-ne una farina que serveix per a guisar.
Observacions: El fruit és la castanya.
Campanula rapunculus L. (Campanulàcies)
Arbúcies ~ Selva
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja amanida, quan és tendra.
Observacions: Quan s'espiga puja una mata amb flor lila. Fa una arrel gruixuda.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Les Oluges ~ Segarra
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a afegir als guisats.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Les Oluges ~ Segarra
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a afegir als guisats.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Biosca ~ Segarra
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a afegir als guisats.
Laurus nobilis L. (Lauràcies)
Biosca ~ Segarra
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a afegir als guisats.
Borago officinalis L. (Boraginàcies)
La Cellera de Ter ~ Selva
Cuita en oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fulles es mengen arrebossades.
Asperula cynanchica L. (Rubiàcies)
Anglès ~ Selva
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Arundo donax L. (Gramínies)
Santa Coloma de Farners ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Lluc tendre
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la preparació d'olives assaonades. Es posen dos o tres tanys tendres a l'aigua que conté les olives després de salar-la. Dona el color groc a les olives.