Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Diospyros kaki Linn.f. (Ebenàcies)
Maria de la Salut ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Origanum majorana L. (Labiades)
Santa Margalida ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer caragols
Arbutus unedo L. (Ericàcies)
Santa Margalida ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Petroselinum crispum (Mill.) Hill (Umbel·líferes)
Santa Margalida ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Fraxinus excelsior L. (Oleàcies)
Lladorre ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era utilitzada per a fer formatges.
Observacions: Possiblement es tracti del tipus de formatgera més arcaica que s'elaborava.
Fraxinus excelsior L. (Oleàcies)
Lladorre ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Era utilitzada per a fer formatges.
Observacions: Possiblement es tracti del tipus de formatgera més arcaica que s'elaborava.
Fraxinus angustifolia Vahl subsp. angustifolia (Oleàcies)
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Branques fullades donades com aliment al bestiar (ovelles, cabres i conills); conegudes habitualment amb la denominació específica de fullats.
Fraxinus angustifolia Vahl subsp. angustifolia (Oleàcies)
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Branques fullades donades com aliment al bestiar (ovelles, cabres i conills); conegudes habitualment amb la denominació específica de fullats.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Lladorre ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí a Tavascan, per la festa quan fèiem les coques, posàvem a bullir un ramet de fenoll a la llet perquè li donés bon gust. Amb la mateixa finalitat s'escombrava el forn on s'havien de coure les coques amb un grapat de fulles de fenoll.
Foeniculum vulgare Mill. subsp. piperitum (Ucria) Cout. (Umbel·líferes)
Lladorre ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquí a Tavascan, per la festa quan fèiem les coques, posàvem a bullir un ramet de fenoll a la llet perquè li donés bon gust. Amb la mateixa finalitat s'escombrava el forn on s'havien de coure les coques amb un grapat de fulles de fenoll.