Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Crocus sativus L. (Iridàcies)
Santa Eulàlia de Ronçana ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a l'arròs. Es posava el safrà al morter amb una mica d'aigua calenta, i ben aixafat amb una cullera de fusta. Feia també un suquet groc que és el que posàvem als guisats. A l'arròs també hi era bona una mica de canyella, i un polset de pebre vermell, per a donar color.
Santa Eulàlia de Ronçana ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a l'arròs. Es posava el safrà al morter amb una mica d'aigua calenta, i ben aixafat amb una cullera de fusta. Feia també un suquet groc que és el que posàvem als guisats. A l'arròs també hi era bona una mica de canyella, i un polset de pebre vermell, per a donar color.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.