Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Arnica montana L. subsp. montana (Compostes)
Llavorsí ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La flor és consumida pel bestiar boví i pels isards.
Arnica montana L. subsp. montana (Compostes)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La flor és consumida pel bestiar boví i pels isards.
Arnica montana L. subsp. montana (Compostes)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La flor és consumida pel bestiar boví i pels isards.
Arnica montana L. subsp. montana (Compostes)
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació animal
Descripció: La flor és consumida pel bestiar boví i pels isards.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
Castellterçol ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató. La flor es feia assecar, se n'agafava un grapat, es picava al morter, i es posava a la llet per a fer mató. Per a fer formatge: es posava l'herbacol a la llet, es colava amb un tovalló, i un cop escorregut s'havia de fer el formatge amb la mà. Amb l'escalfor se separava el xerigot, i quedava el formatge fet, però s'hi estava molta estona, calia anar escorrent i anar passant.
Cynara cardunculus L. (Compostes)
L'Ametlla del Vallès ~ Vallès Oriental
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de mató i de formatge.
Observacions: A diferència de l'altra carxofera, aquesta punxa.
Crocus sativus L. (Iridàcies)
Santa Eulàlia de Ronçana ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a l'arròs. Es posava el safrà al morter amb una mica d'aigua calenta, i ben aixafat amb una cullera de fusta. Feia també un suquet groc que és el que posàvem als guisats. A l'arròs també hi era bona una mica de canyella, i un polset de pebre vermell, per a donar color.
Cistus monspeliensis L. (Cistàcies)
La Garriga ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Les ovelles se la mengen.
Cichorium intybus L. (Compostes)
Sant Feliu de Codines ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració de succedanis del cafè, cafè de xicoira.