Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Juglans regia L. (Juglandàcies)
Calaf ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Illicium verum Hook.f. (Esquisandràcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Illicium verum Hook.f. (Esquisandràcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Hypericum perforatum L. (Gutíferes)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Hypericum perforatum L. (Gutíferes)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor sense testa
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ordi de sis carrils. Pelat i bullit, boníssim. El menjaven bullit igual que arròs, i bo que era. També per al bestiar.
Observacions: Hi havia llocs [dit "puestos"] on te'l pelaven, el pare el portava a Súria on hi havia un que ho feia.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor sense testa
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: L'ordi de sis carrils pelat i bullit, boníssim, per al bestiar, però també n'havien menjat pelat les persones, i bo que era. El menjaven bullit igual que arròs.
Observacions: Hi havia llocs [dit "puestos"] on te'l pelaven, el pare el portava a Súria on hi havia un que ho feia. No havien menjat mai blat cuit sencer, ni la pisana, però ordi pelat sí que n'havien menjat.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor sense testa
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ordi de sis carrils. Pelat i bullit, boníssim. El menjaven bullit igual que arròs, i bo que era. També per al bestiar.
Observacions: Hi havia llocs [dit "puestos"] on te'l pelaven, el pare el portava a Súria on hi havia un que ho feia.