Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Citrus limon (L.) Burm. (Rutàcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Escorça interna
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratacia. La manera de fer la ratafia de pagès és agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després treiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, amb lluna vella.
Observacions: Traducció de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Escorça interna
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratacia. La manera de fer la ratafia de pagès és agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després treiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, amb lluna vella.
Observacions: Traducció de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Cinnamomum verum J.Presl (Lauràcies)
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Escorça interna
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratacia. La manera de fer la ratafia de pagès és agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després treiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, amb lluna vella.
Observacions: Traducció de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Escorça interna
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratacia. La manera de fer la ratafia de pagès és agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després treiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, amb lluna vella.
Observacions: Traducció de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col manresana és molt bona, alguns anys fins i tot li prenen els ulls.
Observacions: Fa molt anys que la fa, ara s'ha perdut la mena. Se li ha començat a degenerar.
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col manresana és molt bona, alguns anys fins i tot li prenen els ulls.
Observacions: Fa molt anys que la fa, ara s'ha perdut la mena. Se li ha començat a degenerar.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.