Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Avena sativa L. (Gramínies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: No consta
Descripció: Material vegetal picat, trinxat.
Observacions: Ara es torna a parlar de diversificar les menes de cereal, demanen que es faci varietat de nou. Antigament era pràctic, la civada es collia abans, una mica verosa. Llavors es feia amb la dalla o amb l'animal (una segadora arrossegada per l'animal) i ja anava bé que no vingués ni s'assequés tot alhora perquè, si no, no hauries donat a l'abast. Amb la maquinària preferien collir-ho tot alhora. Ara hi ha més demanda de blat de classes antigues, que fan farina i pa més bo (xeixa primerenca, blat primerenc, blat motxo, sègol...) tot i que no produeixen tants quilos. Ara però ells han de llogar la segadora, que es cobra també el desplaçament, però llavors segar a ells els sortiria encara més car. Sègol no se'n feia gaire perquè s'ajeia molt, es feia més a dalt a la muntanya.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en feien mistela. Mode de preparació: extracció mecànica (premsat) i maceració en alcohol / aiguardent (en cru).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en feien mistela. Mode de preparació: extracció mecànica (premsat) i maceració en alcohol / aiguardent (en cru).
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mim blanc. Feien bullir el raïm fins que reduís la meitat.
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mim blanc. Feien bullir el raïm fins que reduís la meitat.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Jorba ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de farigola.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
Jorba ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de farigola.
Spinacia oleracea L. (Amarantàcies)
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espinac petit cuit.
Observacions: Algunes classes han canviat. Abans no hi havia moltes coses de les que hi ha ara (carbassa de cabell d'àngel, enciam maravella). Abans guardaven la llavor de col, de tomàquet, de ceba, de pebrot... Allí al Molí Blanc hi havia hagut un home que tenia molt hort i feia sempre la llavor.