Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Triticum aestivum L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopes.
Observacions: Encara ho fan.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopes.
Observacions: Encara ho fan.
Thymus vulgaris L. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopes.
Observacions: Encara ho fan.
Syzygium aromaticum (L.) Merr. et Perry (Mirtàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Syzygium aromaticum (L.) Merr. et Perry (Mirtàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Syzygium aromaticum (L.) Merr. et Perry (Mirtàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Syzygium aromaticum (L.) Merr. et Perry (Mirtàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Solanum melongena L. (Solanàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Verdura escalivada.
Solanum melongena L. (Solanàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Verdura escalivada.