Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tomàquet de Montserrat rosa.
Observacions: Abans hi havia els tomàquets de Montserrat, que eren molt bons, ara han plantat els de Pare Benet, que abans no en plantaven aquí, ara sí. De Montserrat hi havia els de Montserrat rosa, i els de Montserrat vermell, uns eren una mica més farinosos que ara. Ara no en planten. Els d'abans de Montserrat eren molt buits de dins, i a més eren molt plans, molt aplanats, i molt amples, ara són més alts (no tan plans) i no tan buits.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tomàquet de Montserrat rosa.
Observacions: Abans hi havia els tomàquets de Montserrat, que eren molt bons, ara han plantat els de Pare Benet, que abans no en plantaven aquí, ara sí. De Montserrat hi havia els de Montserrat rosa, i els de Montserrat vermell, uns eren una mica més farinosos que ara. Ara no en planten. Els d'abans de Montserrat eren molt buits de dins, i a més eren molt plans, molt aplanats, i molt amples, ara són més alts (no tan plans) i no tan buits.
Solanum lycopersicum L. (Solanàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tomàquet de Montserrat rosa.
Observacions: Abans hi havia els tomàquets de Montserrat, que eren molt bons, ara han plantat els de Pare Benet, que abans no en plantaven aquí, ara sí. De Montserrat hi havia els de Montserrat rosa, i els de Montserrat vermell, uns eren una mica més farinosos que ara. Ara no en planten. Els d'abans de Montserrat eren molt buits de dins, i a més eren molt plans, molt aplanats, i molt amples, ara són més alts (no tan plans) i no tan buits.
Silene vulgaris (Moench) Garcke (Cariofil·làcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A l'hort en sortia, es menjaven la verdolaga, en sortia molta als horts i als marges, ells de joves no en menjaven, però saben de gent que en coïen com a verdura i saben de gent que encara en fa.
Silene vulgaris (Moench) Garcke (Cariofil·làcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A l'hort en sortia, es menjaven la verdolaga, en sortia molta als horts i als marges, ells de joves no en menjaven, però saben de gent que en coïen com a verdura i saben de gent que encara en fa.
Silene vulgaris (Moench) Garcke (Cariofil·làcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A l'hort en sortia, es menjaven la verdolaga, en sortia molta als horts i als marges, ells de joves no en menjaven, però saben de gent que en coïen com a verdura i saben de gent que encara en fa.
Satureja fruticosa (L.) Briq. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Satureja fruticosa (L.) Briq. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Satureja fruticosa (L.) Briq. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Satureja fruticosa (L.) Briq. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor: agafava anís i hi posava poniol a dins, i ho deixava nou dies a sol i serena, i després es colava, i l'anís agafava un color verdós i un gustet molt bo del poniol.
Observacions: És el licor de la tieta Pepeta. La filla de petita en bevia.