Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra. Extracció mecànica (premsat): oli.
Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra. Extracció mecànica (premsat): oli.
Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra. Extracció mecànica (premsat): oli.
Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra.
Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra.
Olea europaea L. (Oleàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fèiem oli i preparàvem olives en salmorra.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Mespilus germanica L. (Rosàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Era un fruit més petit que el d'ara, però amb un color igual que els d'ara. Encara n'hi ha, viuen quasi sols.