Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Myristica fragrans Houtt. (Miristicàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Vi místic. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta del carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, ho deixen dins del vi entre 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja té el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes i vi místic, eren les postres del diumenge.
Observacions: Diu que a casa seva quan va néixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.