Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Mentha sp. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Mentha sp. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Mentha sp. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menta del carmel: vi místic, encara en fan. Era bo, es notava molt la nou moscada. Porta nou moscada, clavell, clau, anís estrellat, comí, vainilla, poniol, menta de carmel (no hi posaven menta del cargol, sinó menta del carmel, més dolça) i sobretot alcohol. Agafen vi most, és a dir, most, i s'hi afegeix la seva proporció d'alcohol, i aleshores atura la fermentació i queda dolç. Ho posen a la bota del celler i hi posen totes les herbes i espècies en una bosseta de malla, i ho deixen dins el vi entre vuit i 10 dies i un mes, i després ho treuen i ja te el gustet aquest especial. Hi posen un litre d'alcohol per set litres i mig de most. Sempre queda diferent, perquè la proporció d'herbes és a ull, s'ho prenien els diumenges, com a postres per a acompanyar les galetes, galets i vi místic eren les postres del diumenge. Diu que a casa seva quan va nàixer ja en feien, n'han fet tota la vida, i diuen que hi ha altres cases on també en feien.
Lavandula latifolia Medic. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Lavandula latifolia Medic. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.