Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Lavandula latifolia Medic. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Lactuca sativa L. (Compostes)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Com el d'abans.
Lactuca sativa L. (Compostes)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Com el d'abans.
Lactuca sativa L. (Compostes)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada en vinagre
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Com el d'abans.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.