Cercar reports d'usos alimentaris
Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris
23.180 coincidències amb els filtres actuals
Lavandula latifolia Medic. (Labiades)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Inflorescència
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia. Vi most i tot d'herbes (pell de nou verda i tot d'herbes fortes com espígol...). No n'havien fet a casa, saben de gent que en feia. Ara hi ha gent que en fa amb esperit de vi, i no vi most.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Juglans regia L. (Juglandàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.