Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Hordeum vulgare L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Ordi tremesó. Material vegetal sec, picat.
Observacions: Se'n feia abans, però amb les recol·lecores [dit "cosechadoras"] també es va deixar de fer ja que tenia el problema que per segar s'ha d'esperar que el gra sigui molt sec, i aquesta classe s'espolsava molt, la meitat del gra es perdia amb un dia de vent, i abans, quan es segava a volant com que es segava més verd això no passava, i per tant amb les recol·lectores [dit "cosechadoras"] es va perdre. Totes les menes antigues s'han perdut. Es feia principalment blat, ordi i civada, i se'n feia poca superfície, la majoria era vinya. Abans de que ell comencés a fer de pagès es feia també sègol, però ell ja no n'havia fet. Per fer la llavor plantaven en un tros que s'hagués deixat descansar un any, i així la llavor, el gra sortia més bo. Ell té pràcticament tota la terra cultivable del terme de la Pobla (excepte les terres del vaquer pujant cap al castell), és seva, l'ha anat comprant, als productors petits no ens sortia a compte i li han anat donant els camps, perquè li havien de llogar la maquinària i tal i no els sortia a compte. Ara ell mateix porta tots els camps, porta unes 70 ha, tot i que ara ja és gran i ho van deixant, la dona diu que ho hauria de deixar, però ell diu que mentre es pugui ho anirà fent, que sinó s'avorriria i es moriria, però ara ho fa sense preocupar-s'hi tant. No hi ha gaira extensió agrícola a la Pobla, són parcel·les petites i un terme petit. Ara amb la maquinària no es cansen. No es poden queixar, han treballat molt, però han pogut anar vivint bé.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Ordi cerveser. Material vegetal picat, trinxat.
Observacions: Després ja es va passar al que es fa ara, l'ordi cerveser, que no s'ajeu, no s'espolsa i produeix més. Les menes antigues s'han perdut. Es feia principalment blat, ordi i civada, i se'n feia poca superfície, la majoria era vinya. Abans de que ell comencés a fer de pagès, es feia també sègol, però ell ja no n'havia fet. Per fer la llavor plantaven en un tros que s'hagués deixat descansar un any, i així la llavor, el gra sortia més bo. Ell té pràcticament tota la terra cultivable del terme de la pobla (excepte les terres del vaquer pujant cap al castell), és seva, l'ha anat comprant, als productors petits no ens sortia a compte i li han anat donant els camps, perquè li havien de llogar la maquinària i no els sortia a compte. Ara, ell mateix porta tots els camps, porta unes 70 ha, tot i que ara ja és gran i ho van deixant, la dona diu que ho hauria de deixar, però ell diu que mentre es pugui ho anirà fent, que si no s'avorriria i es moriria, però ara ho fa sense preocupar-s'hi tant. No hi ha gaira extensió agrícola a la Pobla, són parcel·les petites i un terme petit. Ara amb la maquinària no es cansen. No es poden queixar, han treballat molt, però han pogut anar vivint bé.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Ordi cerveser. Material vegetal picat, trinxat.
Observacions: Després ja es va passar al que es fa ara, l'ordi cerveser, que no s'ajeu, no s'espolsa i produeix més. Les menes antigues s'han perdut. Es feia principalment blat, ordi i civada, i se'n feia poca superfície, la majoria era vinya. Abans de que ell comencés a fer de pagès, es feia també sègol, però ell ja no n'havia fet. Per fer la llavor plantaven en un tros que s'hagués deixat descansar un any, i així la llavor, el gra sortia més bo. Ell té pràcticament tota la terra cultivable del terme de la pobla (excepte les terres del vaquer pujant cap al castell), és seva, l'ha anat comprant, als productors petits no ens sortia a compte i li han anat donant els camps, perquè li havien de llogar la maquinària i no els sortia a compte. Ara, ell mateix porta tots els camps, porta unes 70 ha, tot i que ara ja és gran i ho van deixant, la dona diu que ho hauria de deixar, però ell diu que mentre es pugui ho anirà fent, que si no s'avorriria i es moriria, però ara ho fa sense preocupar-s'hi tant. No hi ha gaira extensió agrícola a la Pobla, són parcel·les petites i un terme petit. Ara amb la maquinària no es cansen. No es poden queixar, han treballat molt, però han pogut anar vivint bé.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Ordi cerveser. Material vegetal sec, picat.
Observacions: Després ja es va passar al que es fa ara, l'ordi cerveser, que no s'ajeu, no s'espolsa i produeix més. Es feia principalment blat, ordi i civada, i se'n feia poca superfície, la majoria era vinya. Abans de que ell comencés a fer de pagès es feia també sègol, però ell ja no n'havia fet. Per fer la llavor plantaven en un tros que s'hagués deixat descansar un any, i així la llavor, el gra sortia més bo. Ell té pràcticament tota la terra cultivable del terme de la Pobla (excepte les terres del vaquer pujant cap al castell), és seva, l'ha anat comprant, als productors petits no ens sortia a compte i li han anat donant els camps, perquè li havien de llogar la maquinària i no els sortia a compte. Ara ell mateix porta tots els camps, porta unes 70 ha, tot i que ara ja és gran i ho van deixant, la dona diu que ho hauria de deixar, però ell diu que mentre es pugui ho anirà fent, que sinó s'avorriria i es moriria, però ara ho fa sense preocupar-s'hi tant. No hi ha gaira extensió agrícola a la Pobla, són parcel·les petites i un terme petit. Ara amb la maquinària no es cansen. No es poden queixar, han treballat molt, però han pogut anar vivint bé.
Hordeum vulgare L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Ordi cerveser. Material vegetal sec, picat.
Observacions: Després ja es va passar al que es fa ara, l'ordi cerveser, que no s'ajeu, no s'espolsa i produeix més. Es feia principalment blat, ordi i civada, i se'n feia poca superfície, la majoria era vinya. Abans de que ell comencés a fer de pagès es feia també sègol, però ell ja no n'havia fet. Per fer la llavor plantaven en un tros que s'hagués deixat descansar un any, i així la llavor, el gra sortia més bo. Ell té pràcticament tota la terra cultivable del terme de la Pobla (excepte les terres del vaquer pujant cap al castell), és seva, l'ha anat comprant, als productors petits no ens sortia a compte i li han anat donant els camps, perquè li havien de llogar la maquinària i no els sortia a compte. Ara ell mateix porta tots els camps, porta unes 70 ha, tot i que ara ja és gran i ho van deixant, la dona diu que ho hauria de deixar, però ell diu que mentre es pugui ho anirà fent, que sinó s'avorriria i es moriria, però ara ho fa sense preocupar-s'hi tant. No hi ha gaira extensió agrícola a la Pobla, són parcel·les petites i un terme petit. Ara amb la maquinària no es cansen. No es poden queixar, han treballat molt, però han pogut anar vivint bé.
Avena sativa L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Avena sativa L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Avena sativa L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Avena sativa L. (Gramínies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació animal
Vitis vinifera L. (Vitàcies)
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mistela. És el licor que més havien fet a casa i fins fa pocs anys, hi posaven set litres de vi per un litre d'esperit. Extracció mecànica (premsat) i maceració en aiguardent.
Observacions: El problema ara és aconseguir l'esprit, que te l'han de vendre d'estraperlo. Diuen que és molt bona, però n'han deixat de fer perquè no els agradava haver de comprar l'esprit d'estraper-lo, anaven a comprar-lo a una bodega d'Igualada preguntant si tenien "cigrons", era el codi.