Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Olea europaea L. (Oleàcies)
Calaf ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en conserva i oli.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Calaf ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en conserva i oli.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Calaf ~ Anoia
Conservada en salmorra
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Olives en conserva i oli.
Mespilus germanica L. (Rosàcies)
Calaf ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tenien nespres, d'aquelles petitones. Eren bones, però havien de ser madures, sinó eren aspres.
Mespilus germanica L. (Rosàcies)
Calaf ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tenien nespres, d'aquelles petitones. Eren bones, però havien de ser madures, sinó eren aspres.
Lens culinaris Medic. (Papilionàcies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren semblants a les d'ara, més petitones, eren unes llenties molt petitones, es plantaven cap a darrers de novembre i es collien a la primavera, es collien a mà i després es batien i ventaven a l'era, igual que es feia amb els cigrons, el blat, mongetes, guixes, ... tot es feia aigual, a l'era. No es podia esperar de collir massa sec, cap d'aquests llegums, ni tampoc el cereal, perquè aleshores al collir-ho en queia molt, s'havia de collir lleugerament verd i esperar que s'assequés un cop collit, i després, batre.
Lens culinaris Medic. (Papilionàcies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren semblants a les d'ara, més petitones, eren unes llenties molt petitones, es plantaven cap a darrers de novembre i es collien a la primavera, es collien a mà i després es batien i ventaven a l'era, igual que es feia amb els cigrons, el blat, mongetes, guixes, ... tot es feia aigual, a l'era. No es podia esperar de collir massa sec, cap d'aquests llegums, ni tampoc el cereal, perquè aleshores al collir-ho en queia molt, s'havia de collir lleugerament verd i esperar que s'assequés un cop collit, i després, batre.
Lathyrus sativus L. (Papilionàcies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Se'n feia molta, es plantava passat Pasqua.
Lathyrus sativus L. (Papilionàcies)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Se'n feia molta, es plantava passat Pasqua.
Helianthus tuberosus L. (Compostes)
Calaf ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Tubercle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En menjaven moltes, era la segona patata més bona que hi havia, les confitaven en vinagre, les tallaven ben finetes i les posaven en vinagre, per a amanides i acompanyar plats, eren molt bones.
Observacions: Era blanquinosa. També la menjaven bullida, com si fos una patata, i el gust els agradava molt. Abans se'n feia moltes, però se'n veu molt poques per la zona, en van trobar de plantades a la Fageda d'en Jordà, a més les flors són molt maques. Abans a tots els horts n'hi havia.