Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Cichorium endivia L. (Compostes)
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escarola del país.
Observacions: Era diferent, s'espigava menys. Si la feies abans de Sant Isidre s'espigava, si la feies després, no.
Cichorium endivia L. (Compostes)
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escarola de cabell d'àngel.
Observacions: Si vols, no l'has de lligar. Es fa a princips d'hivern i es cordilla sola. Surt petita, però fa una fulla molt prima i en desplegar-se n'hi ha moltes. Encara en guarda llavor de fa com a mínim 15 o 16 anys.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot lloret escalivat.
Observacions: Guarda la llavor dels pebrots lloret de tota la vida. Ell va treure la llavor al mercat d'un home de Rubió quan a ell se li va degenerar. Es fan molt llargs.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot lloret escalivat.
Observacions: Guarda la llavor dels pebrots lloret de tota la vida. Ell va treure la llavor al mercat d'un home de Rubió quan a ell se li va degenerar. Es fan molt llargs.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot de morro de vaca escalivat.
Observacions: És gros, produeix menys. Ell en va guardar llavor algun cop d'un que en va tenir molts i els va sembrar. Es van fer mates molt grosses, però es cargolaven i s'arrugaven de seguida, per la qual cosa els va arrencar tots.
Capsicum annuum L. (Solanàcies)
Jorba ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pebrot de morro de vaca.
Observacions: És gros, produeix menys. Ell en va guardar llavor algun cop d'un que en va tenir molts i els va sembrar. Es van fer mates molt grosses, però es cargolaven i s'arrugaven de seguida, per la qual cosa els va arrencar tots.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col manresana.
Observacions: Aquesta és cordilla del tot. La manresana d'abans no és la mateixa que la que venen al sindicat, no és tant gran, i no es pot aprofitar tant perquè no fa ull, puja dreta. La seva dona diu que fa més pudor i l'han deixat de fer.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Col de pagès.
Observacions: Es mig cordilla, sempre és negra perquè no es cordilla del tot. Les fulles es toquen, però no queda un cabdell apretat.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.
Brassica oleracea L. subsp. oleracea var. capitata L. f. capitata (Crucíferes)
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La col de fer brotons, al començament de l'hivern, es menjaven les fulles, més tard les donaven a les gallines junt amb cabusel·la i les persones es menjaven l'ull. Finalment es cruspien els brotons. S'havia fet tota la vida, ja et podies menjar les fulles d'abaix al començament de l'hivern, quan es feia l'ull menjaven l'ull i trinxaven les fulles amb la cabusel·la per les gallines. I llavors feien els brotons que s'anaven trencant per a menjar.
Observacions: La llavor de col sempre la fa per Sant Joan.