Cercar reports d'usos alimentaris

Trobeu dades entre tots els 23.180 reports d'usos alimentaris




23.180 coincidències amb els filtres actuals

Prunus domestica L. (Rosàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pruna Clàudia.
Prunus domestica L. (Rosàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Portulaca oleracea L. (Portulacàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Coneixen una dona que en cull per a fer truites.
Pinus pinea L. (Pinàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els pinyons de les pinyes dels pins pinyers.
Observacions: A la seva propietat n'hi ha molts i sempre han collit moltes pinyes.
Phaseolus vulgaris L. (Papilionàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit immadur sencer
Destinació: Alimentació humana
Pastinaca sativa L. (Umbel·líferes)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Arrel
Destinació: Alimentació humana
Papaver rhoeas L. (Papaveràcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Eren bones tendretes.
Observacions: Si les gallines en mengen, fan els ous grocs.
Origanum vulgare L. (Labiades)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Origanum vulgare L. (Labiades)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Beguda preparada amb vi
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratafia: esperit, nous tendres, orenga i llorer. També n'havien fet, tot i que al principi només feien mistela.
Olea europaea L. (Oleàcies)
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Tupina. Extracció mecànica (premsat): oli. Abans com els porcs es mataven a l'hivern i eren carn sana es deixaven dos o tres dies penjats després de matar-los. Llavors el tall es tallava i es feia fregir amb força oli d'oliva i això feia un llard. Llavors ho posaven dins una olla de ceràmica vernisada per dintre ben prest dins l'olla. Es conservava tota l'olla per a l'estiu. A l'estiu l'afegies al pa o a la verdura. Es menjava a l'estiu al temps de segar i batre. A vegades també guardaven una olla per a la collita del raïm.